OM MEG

Min kunstneriske utdannelsesbakgrunn begynte med maling og tegning ved Mosebekkskolen med Hans Normann Dahl og Dang van Ty. Jeg har senere tatt fotoutdannelse ved Bilder Nordic School of Photography, og kurs og workshops i inn og utland med Morten Krogvold og blant andre Cig Harvey og Joyce Tenneson. Jeg har jobbet tett med Morten Krogvold over de siste årene og gjennomført fotomentorprogram med Hans Olav Forsang, Marie Sjøvold, Damian Heinisch.

Oppvokst på gård i Nord-Odal. Bor og arbeider i Oslo.

 

OM BILDENE MINE

Far som hviler i tømmerkoia. FOTO: Synøve Faldalen

Far var en fantastisk historieforteller. Om troll, tusser, og dyra i
skogen. I hodet mitt levde dyrene og trollene. Alle historiene ble liv og bilder. Når det var kjedelig, lagde jeg bilder. Jeg fortalte ville historier og skapte fantastiske verdener.

 

"Uten tittel", 2016, FOTO: Åse-Marie Faldalen

 

Da jeg var barn var asfalt magisk og det var stort når asfalt ble lagt i bygda hvor jeg vokste opp. I mitt siste prosjekt har jeg tilnærmet meg asfaltens verden på nytt. Som barn oppdaget jeg gleden og mulighetene i asfalt - man kunne sykle og løpe - enklere og raskere. Noen ser på skyene og finner fantasifigurer. Jeg finner det magiske i asfalten.

Jeg har vandret gatelangs i all slags vær og i alle årstider. Her kan jeg skape i det uendelige, på jakt etter historier som venter på å bli fortalt. Jeg er fortsatt alltid på leting, på jakt etter ny lærdom, nye mål og horisonter.